Om os

HVAD LAVER VI OG HVEM ER VI

CYBERTRUSLEN MOD DANMARK ER REEL

Truslen mod Danmark fra cybercrime og andre staters cyberspionage er reel. At håndtere den konstante og stadig stigende trussel kræver et stærkt beredskab af dygtige og dedikerede specialister.

Det er vores opgave i situationscenteret.

Danmark er et af verdens mest digitaliserede lande, hvilket har store fordele. Bagsiden er, at vi er ekstra sårbare overfor cybertrusler, da den teknologiske udvikling og kreativitet er stor. Truslen fra cyberspionage er meget høj, og der ses kontinuerligt forsøg på cyberspionage mod danske myndigheder. Det er vores opgave at opbygge et nationalt situationsbillede, som skal give et overblik over samt kommunikere om de aktuelle cybertrusler mod Danmark.

Den digitale frontlinje ›

OB1 og Bonsai fortæller

Hvordan bliver man juniorcyberanalytiker?

En ansættelse som juniorcyberanalytiker starter med 3 måneders lønnet uddannelse på vores Cyberakademi. Det er et koncentreret uddannelsesforløb, hvor du får den viden og de færdigheder, du skal bruge, til at starte i vores situationscenter.

Alle der består Cyberakademiet, bliver ansat.

Hvad laver en juniorcyberanalytiker?

Som juniorcyberanalytiker arbejder du i situationscenteret, hvis primære opgave er at opbygge et nationalt situationsbillede af cybertruslen ved at samle og analysere informationer fra indberetninger fra samfundsvigtige sektorer og data fra CFCS’ sensornetværk. Der er to roller. Den ene rolle har hovedfokus på teknisk overvågning af systemer, og den anden har hovedfokus på at overvåge netværkssensorer for tegn på cyberangreb. Begge roller er fundamenter for din videre udvikling som analytiker og karriere inden for cybersikkerhed.

Med jeres overvågning og viden skal situationscenteret kunne varsle om mulige cyberangreb, så de kan håndteres hurtigst muligt eller helt afværges.